1 2 3

Laboratórne cvičenie z analýzy tukov, olejov a ich sprievodných látok

Kreps František , Schmidt Štefan
Publikácia sa zameriava na analýzu tukov, ich oxidačných produktov a sprievodných látok. Sú v nej uvedené princípy a postupy základných metód hodnotenia chemických a fyzikálnych vlastností tukov, ...
14,29

Publikácia Laboratórne cvičenie z analýzy tukov, olejov a ich sprievodných látok sa zameriava na analýzu tukov, ich oxidačných produktov a sprievodných látok. Sú v nej uvedené princípy a postupy základných metód hodnotenia chemických a fyzikálnych vlastností tukov, ale aj niektoré progresívne metódy analýzy tukov. Uvedená teória pomáha lepšie pochopiť vzťah medzi zložením mastných kyselín, obsahom ich oxidačných produktov a obsahom sprievodných látok, (vitamínov, fytosterolov, fosfolipidov a podobne) v súvislosti so stabilitou tukov a ich vplyvom na ľudské zdravie. Poznatky uvedené v tejto učebnici pomôžu budúcim potravinárskym inžinierom porozumieť základným princípom analýzy tukov, ktoré budú môcť neskôr aplikovať vo výrobnej praxi.

Ďalšie informácie a ukážkové strany z knihy nájdete na našom Facebooku TU.

Vlastnosti knihy

  • Edícia: Skriptá
  • Vydanie číslo: 1.
  • Vydanie rok: 2019
  • Väzba: V2
  • Počet strán: 183
  • Rozmer [mm/formát]: A4
  • ISBN: 978-80-227-4906-0